Araç muayenesi kanuni olarak her iki yılda bir katılmanızın zorunluğu olduğu bir uygulama. Muayene için 2 hakkınız bulunuyor. İlk kontrollerde tespit edilen eksiklikleri 1 ay içinde giderip tekrar muayeneye giderseniz ücretsiz bir şekilde hizmet alma şansınız varken, 2. Seferde de muayenede kalırsanız paranız yanıyor ve tekrar muayene girmeniz gerekiyor. Bu kapsamda muayene gitmeden önce mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.
Muayene öncesi mutlaka bunları yapın!
- İlk adımınız randevu olsun. Özellikle metropol kentlerde fazlaca yığılmalar olabiliyor. Bu nedenle randevusu olmayan aracı kontrol etmeden geri çeviriyorlar. Muayene randevunuzu telefondan alabildiğiniz gibi internet sitesi üzerinden de hızlı bir şekilde alabilirsiniz. Küçük bir hatırlatma, randevu esnasında mutlaka ruhsatınız yanınızda olsun.
- Bunun dışında aracınızın her hangi bir trafik cezası, vergi borcu bulunmaması gerekli. Sigorta sürenizi özellikle dikkatli kontrol edin, tarihi geçmiş olmasın. Sistemden tüm sorgulamalar hızlı bir şekilde yaptıkları için otomobil üzerindeki her hangi bir vergi borcunda muayene işlemine devam edemiyorsunuz.
- Muayene tarihini geçirmemeye özen gösterin, eğer geçmişse gün bazında ödeyeceğiniz faiz sonucunda zamlı bir şekilde muayene gitmeniz mümkün.
- En kritik bölge olan otomobil üzerinde dikkat edilecek konularsa; otomobilin özellikle ön camda görüş alanını etkileyecek derin çizikler çatlakların olmaması gerekli. Kaputunuzu açın ve gözle genel bir kontrol yapın, yırtık horum, yağ kaçakları başınıza iş açabilir. Bu kapsamda tavsiyemiz, muayeneye gitmeden 3-4 gün önce motor temizleme spreyi yardımıyla aracınızın motor bölümünü güzelce bir temizleyin. Tüm kusurları örtecektir. Kesinlikle far, sinyal bölgesinde patlak bir ampul bulunmaması gerekiyor. Gitmeden önce ön kontrolleri yapabilir, patlak ampullerinizin değişimini yaptırtabilirsiniz. Eğer o şekilde muayeneye giderseniz bandrolü mümkün değil alamazsınız. Emniyet kemerlerinin düzgün çalışması da muayene aşamasında en çok dikkat edilen konuların başında yer alıyor.
Muayene aşamasında dikkat edilmesi bir başka konu, Emisyon pulu. Eğer pulun tarihi geçmişse istasyonda da yaptırabilirsiniz. Fakat cihaz hassaslığı ve mevcut kalabalık istenmedik durumlara neden olabilir. Bu nedenle tavsiyemiz, emisyon pulunu aldıktan sonra gitmeniz yönünde.
Bir Cevap Yaz